[O2] brak oświetlenia bagażnika + nieodbijająca klapka zamka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sony
    Rider
    • 2015
    • 342
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

leonn,
    nie wiem, nie wiem, nie wiem.
    Wiem, że wszystko działa, a nie działało przez kilka tygodni :szeroki_usmiech . Wcześniej nie za każdym razem słychać było pstryknięcie mikro styku, wyraźnie się kleiło.

Nie wiem jakie jest do niego dojście od strony tego środkowego elementu w zamku (przesuwając się uruchamia po kolei oba mikro styki), ale zapewne jest bo mechanicznie uruchamia. Tutaj trzeba pryskać we wszystkie zakamarki, a nie po obudowie.
    Poza tym nie jest to aż do tego stopnia hermetyczna puszka, zwłaszcza w dolnej części bo i po co.

Jeżeli ktoś z góry zakłada, że coś się nie da, to zapewne się nie da. Widocznie trafił mi się wyjątkowy zamek :P

[ Dodano: Wto 01 Mar, 16 21:48 ]
    Zamieszczone przez leonn
    Teorie o zalaniu mikro styku w zamku płynem uważam za błędną
    Zamieszczone przez beaviso
    ASO zakwalifikowało zamek do wymiany i kostkę łączącą przewody, która rzekomo była zruinowana.
    leonn, tu zgoda - możliwe, że zamek jest OK, a winowajcą jest zgniła kostka .

Komentarz

• kniazuk
      Drive
      • 2013
      • 79

Witam,
      u mnie nie świecą się lampki oświetlenia bagażnika i kontrolka otwartej klapy na desce rozdzielczej. Dodatkowo zauważyłem że jak otworzę auto pilotem a potem tylko klapę to po krótkim czasie zaczyna wyć alarm. Wniosek taki, że w takim przypadku auto nie wie że zostało normalnie otwarte i traktuje taką sytuację jak włamanie. Natomiast sam zamek działa (tj. zamykanie/otwieranie klapy).
      Muszę dostać się do zamka. Pytanie:
      jak zdemontować osłonę z tworzywa sztucznego z wewnętrznej strony klapy?
      Pozdrawiam,
      IGK

Komentarz

• leonn
        RS
        • 2011
        • 2727
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Odkręcasz jedna śrubę od tej gumowej rączki i ciągniesz delikatnie plastik najlepiej na środku przy zamku, aż puszczą po kolei wszystkie zatrzaski

Komentarz

Pracuję...